Kontakt oss: post@kystgeitaioslo.no

Kystgeitkjøtt

Kystgeitene holdes for kjøttets skyld, og har aldri vært holdt for melkeproduksjon. Kystgeitkjeene får die moren sin til de naturlig avvennes. Bukkekjeene som ikke skal nyttes i avl blir kastrert innen 2 måneders alder, og holdes i minst 2 beitesesonger. På grunn av beitevalget til kystgeitene har de ofte en viltpreget smak i kjøttet. Vinterstid får kystgeitene lokalprodusert grovfôr. Fra enkelte av gården er produksjonen også Debio-godkjent økologisk.

Kystgeitkjøttet er magert siden de i hovedsak avleirer fett i buken, og det er en mild og god smak (ikke slik man forbinder med smaken av geitost!).

Kystgeitkjøtt har vært foredlet og servert på Kulinarisk akademi på Mathallen. Kokkene her var entusiastiske for denne kjøttressursen, og laget en seksretters lunsj med mange spennende retter som nyttet kjøtt fra hele dyret.

Kystgeitene slaktes på lokalt slakteri, slik at reiseveien er kortest mulig, og vi reiser med kystgeitene selv til slakteriet.

Kortreist mat fra Oslos grønne landskap!

Det selges slakt som er hele eller halve til restauranter og bedrifter som ønsker å videreforedle kjøttet. Dersom dere skulle være interessert, ta kontakt for avtale.